Grua/Harestua - Korsvoll 3-4 (0-2)

Harestua stadion, 11.3.2013
Treningskamp
Dommer: Hans Foss.
Tilskuere: 10.

Mål:
 
        0-1: Jostein Eidem (35.)
        0-2: Kjetil Kihlgren (39.)
        1-2: G/H (57.)
        2-2: G/H (67.)
        2-3: Håvard Kristoffersen Hansen (71.)
        2-4: Mathias Falch (76.)
        3-4: G/H (79.)

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll (4-4-2):

Erik Forsén

Åsmund Aarrestad - Oscar Karlsrud - Jon Edmunn Sæter - Magnus Jahrmann

Espen André Rødnes - Jostein Eidem - Christian Eidsmo - Håvard Sæle 

Mathias Falch - Lars Eriksen

Innbyttere:
Håvard Hansen, Kjetil Kihlgren, Erlend Settemsdal og Gunnar Sjølie.

 

 

Tidlig jubel: Jostein Eidem og Kjetil Kihlgren feirer sistnevntes 2-0-scoring like før pause.

 

Kanonstart på det nye året

Vi fikk en glimrende start på 2013-sesongen, da Grua/Harestua ble slått 4-3 på bortebane i årets første treningskamp.

Etter mer enn tre måneders fotballdvale våknet vi til live igjen denne kalde marskvelden, men all frykten for minusgrader og ugjestmilde forhold ble skjøvet til side da vi kom frem til Harestua stadion. Den var knallgrønn og myk, akkurat som i fjor, nå skulle det bli fotballfest. 

Grua/Harestua bestod som ventet av en blanding gamle stjerner og kvikke juniorer, og det var jevnt de første minuttene. Etter ti minutters spill kom de første virkelig store sjansene, da hjemmelaget fikk avsluttet fra kort hold to ganger på rad. Begge ganger fikk årets spiller i 2012, Magnus Jahrmann, klarert på streken, men det spørs om ikke ballen var over linja minst én av gangene.Lovende: Christian Eidsmo var tilbake og viste at han kan bli en nøkkelspiller i år.


Vår første store sjanse kom fem minutter senere, da Jostein Eidem ble spilt alene gjennom. Skuddet ble klarert til corner, og på det påfølgende hjørnesparket fikk Espen André Rødnes skutt via en G/H-spiller. Ved bakre stolpe var Mathias Falch sikker på at ballen gikk i mål, så i stedet for å sette frem en fot, lot han den passere. Dessverre fikk ballen en lei skru og gikk utenfor. Vi var inne i en god periode nå, og nevnte Falch og også Christian Eidsmo fikk hver sin mulighet i løpet av de neste minuttene.

Det skortet ikke på sjanser i motsatt ende av banen heller, der Erik Forsén slo til med flere enorme refleksredninger på streken. Midtveis i omgangen kolliderte han med den ellers bunnsolide prøvespilleren Jon Edmunn Sæter, men G/Hs angriper presterte på mystisk vis å sette ballen utenfor det åpne målet.

I det 35. minutt kom årets første nettkjenning. Jostein Eidem kjempet godt fra sin sentrale midtbaneposisjon, og fikk ballen over og forbi en utrusende keeper, før Lars Eriksen kontrollerte den over linja. 1-0, vi var i ledelsen! Eriksen mente Eidem skulle krediteres for målet, og dermed blir Eidem stående som årets første C-lagsmålscorer i 2013.

 

 

Stadig innblandet: Lars Eriksen var involvert da vi gikk opp til 1-0. Her i duell med en motspiller.


Fire minutter senere smalt det igjen, da Kjetil Kihlgren tok ned en ball fra Magnus Jahrmann, trikset litt og vippet den over keeper og i mål. En nydelig scoring fra høyrekanten!

Hjemmelaget fortsatte å skape store sjanser, men presisjonen i avslutningene var temmelig dårlig, og dermed gikk vi til pause med en fin, men kanskje noe ufortjent 2-0-ledelse.

Det ble jevnt også i andreomgang, og i det 57. minutt ble vi kontret i senk etter et mislykket frispark, der vi flyttet opp nesten hele laget, men ble tatt på senga da frisparket ikke kom over muren. G/H kontret inn 1-2, og elendighetene fortsatte fire minutter senere da Magnus Jahrmann ble sparket ned og måtte byttes ut med skadet ankel. Trendsetteren er forhåpentlig tilbake til de siste kampene før påske.

I det 67. minutt utlignet G/H til 2-2 med et knallhardt skudd i vinkelen. En fin scoring, men en bitter opplevelse, ettersom Falch like før hadde vært veldig nær å sette inn 3-1. Først fikk spissen kjempetreff fra 20 meter, men skuddet ble slått til corner. Corneren endte hos samme mann, som tok ned ballen og dro til, kun for å se det noe løse skuddet bli klarert på streken.

 

 

Godt jobbet: Espen André Rødnes, Håvard Sæle og Håvard Hansen (t.v) feirer sistnevntes mål.


Etter 69 minutters spill holdt en Harestua-spiller på å putte ballen i mål igjen, men denne gangen i eget nett. Med en klønete touch sendte midtstopperen deres ballen over egen keeper og i stolpen. Håvard Hansen var heldigvis mer presis da han fikk avslutte neste angrep. Navnebror Håvard Sæle slapp ballen til mannen med skinnhanskene, og fra 16-meteren la han ballen trygt til høyre for keeper til 3-2.

Hansen var i fin form nå, og i det 76. minutt dro han seg ned til dødlinja, før han serverte Falch, som med venstrefoten bredsidet inn 4-2. Seieren virket å være sikret, men G/H sikret fornyet spenning da de reduserte omtrent ti minutter før slutt. Det ble noen hektiske sluttminutter preget av et sterkt G/H-trøkk og mange giftige kontringer fra vår side, der Lars Eriksen og Gunnar Sjølie fort kunne økt ledelsen vår da de fikk boltre seg i mye bakrom mot slutten.


Slik skal det gjøres: Mathias Falch setter inn 4-2 på pasning fra Håvard Hansen. 

 

 

 

 

 

Hjemmelaget ga seg ikke før dommeren blåste, men vi stod imot presset, mye takket være banens bestemenn, stopperduoen Oscar Karlsrud og Jon Edmunn Sæter.

Med seier 4-3 ble det en trivelig biltur tilbake til Oslo. Årets første treningskamp viste at årets utgave av C-laget gjør det godt foran begge mål, samt hvilket engasjement som finnes i laget. Ikke nok med at det var 15 mann i troppen, matchen ble også dekket live på Twitter, slik at kjente og kjære der hjemme kunne følge med på moroa. Dette lover godt!

 

 

Superduo: Oscar Karlsrud (over) gjorde en kjempeinnsats som midtstopper sammen med Jon Edmunn Sæter (Under)

 

 

 

Fornøyd (over): Gunnar Sjølie og resten av gjengen kunne smile etter en flott kamp. Til værs (under): Lars Eriksen i duell med hjemmelagets keeper.